Jeg fant igjen drømmen min!

På den tida jeg kom i kontakt med Mot & Mestring sleit jeg mye. Alt var mørkt. Jeg satt for det meste hjemme på rommet mitt og spilte dataspill.

Jeg hadde, med nød og neppe, klart å fullføre fagbrevet, men trivdes ikke i arbeidet. Etter en måned i ordinær jobb, ble jeg sykmeldt. Det sa helt stopp. Jeg skulle liksom føle meg som voksen og begynne en yrkeskarriere. I stedet satt jeg med lav selvtillit, angst og tung depresjon.

I helgene festa jeg mye. Det var liksom de eneste gangene jeg klarte å være sosial. Jeg festa hardt, og følelsene som hele tiden var innestengt, slapp ut. Jeg ble ofte aggressiv og sint. Livet virket håpløst. Jeg hadde mista helt trua på meg selv, og på at jeg kunne ha positiv kontakt med andre mennesker overhodet.

Da jeg kom til Mot og Mestring første gang visste jeg ikke hva jeg gikk til. Men jeg oppdaget raskt at det var et godt sted å komme. Det var så godt å snakke med noen som ikke bare satt og noterte fra samtalene, men som virkelig lyttet til hva jeg sa. Jeg følte jeg hadde støtte hele tiden og fikk styre tempoet selv. Det var litt sånn «bare kom på en kopp kaffe og snakk om det du føler for», og det var greit å også prate om fotball, musikk og hverdagslige ting. Etter hvert fikk uka sitt høydepunkt i samtalene på Mot & Mestring.

Etter hvert som jeg ble tryggere, ble jeg også pusha til å prøve meg på nye aktiviteter. Jeg bidro til ulike oppgaver i Kirkens Bymisjon, som å rigge butikk og hjelpe til i oransje skjerf-aksjonen. Jeg deltok i sosiale aktiviteter og kjente på at jeg fikk være en del av et fellesskap igjen.

Mot og Mestring gav meg de gode tilbakemeldingene og bekreftelsene jeg så sårt trengte.

Mot og Mestring gav meg de gode tilbakemeldingene og bekreftelsene jeg så sårt trengte. I tillegg hjalp de meg med mye av det praktiske, spesielt i kontakten med NAV og å få det økonomiske i orden. Selvtilliten steg stadig.

Fant igjen drømmen

Tanken på å prøve seg i jobb igjen ble mer sannsynlig. Helt siden jeg skulle velge linje på videregående skole, har jeg hatt i tankene at jeg ønsket å jobbe i barnehage. Men den gang var det liksom bare snakk om at jeg skulle bli håndverker, så jeg valgte det. Vi begynte å snakke om disse tankene og drømmene i samtalene våre på Mot & Mestring. Det dukket opp en mulighet til å prøve i seg i praksis på en barnehage.

Følelsen viste seg å være riktig. Jeg fikk gode tilbakemeldinger fra arbeidsplassen, kom inn i arbeidsmiljøet der og følte virkelig at jeg mestret jobben. Etter en periode i praksis, fikk jeg tilbud om jobb. Jeg føler jeg har funnet det jeg virkelig vil jobbe med, og ønsker å utdanne meg til barnehagelærer. Nå er det endelig godt å møte andre mennesker. Og jeg gleder meg faktisk til å gå på jobb.

Illustrasjon: Fant igjen drømmen sin.
Fant igjen drømmen sin: Peter fra Trondheim festa mye og satt ellers hjemme og spilte dataspill. Ved hjelp av tilbudet Mot & Mestring fikk han et nytt liv.