Hjem til jul

Mange av oss opplever en lengsel når vi kommer til julen. En lengsel etter noe varmt, lyst og trygt. Noen har kanskje opplevd dette en gang i livet. Andre har bare hørt om det.

Kafeen vår er åpen på julaften. Som et lite rede ligger den der med åpne dører. Halv fire blir lysene tent, og så strømmer folk inn. Det er julemat og kaker, juletre og sang.

Hjem til jul

Jeg pleier å spørre alle som jobber i kafeen om hva slags planer de har på julaften. Jeg vet nemlig at noen synes det er hyggelig å få være på jobb og feire kvelden med andre feststemte mennesker. Andre er invitert bort, og noen skal hjem til jul.

Maria Mena synger så vakkertrist om det: «I wanne go home for christmas». Jeg vil reise hjem til jul.

Alltid hjemme

Kanskje er det sneglene som har trukket det lengste strået, de som har huset sitt på ryggen? Uansett hvor de er i verden, så kan de krype inn i huset sitt og være hjemme når natta blir kald og mørk. De kan sette et lys i døra og kanskje pynte opp med en glassengel i den innerste svingen i sneglehuset.

Man de er jo alltid alene hjemme!

Nei, ta heller en tur til kafeen og sjekk om svoren ble sprø i år! Det kan jo hende at det blir hyggelig?

Gled en som gruer seg til jul! Send sms GLEDE til 2490 og spandér to middager (80,-) på en av våre gjester i rus- og gatemiljøet.

 

PS! Vil du feire julen med oss? Her er en oversikt over Kirkens Bymisjons julaftenfeiringer over hele landet.

Les også: