En stor takk for maten!

Jeg vil gjerne få lov til å takke til deg som har gledet noen som gruer seg til jul. Din støtte er svært verdifull!

ribbeinger-6387

God og næringsrik mat er nemlig avgjørende for helse og motstandskraft. Mat på våre kafeer forebygger overdoser og redder liv. Fellesskapet rundt et bord, kan for mange være like viktig.

Du har sikkert fått det med deg: gled en som gruer seg til jul! Spandér noen måltider! Vi i Kirkens Bymisjon sier det hele året, men spesielt på denne tida: Folk trenger mat, og måltidet er mye mer enn maten.

Mange gru-gledet seg

Kirkens Bymisjons juleaksjon gjelder særlig mennesker i gate- og rusmiljøene. Men i alle deler av befolkningen, i ulike sosiale lag, på alle kanter av byen, har noen gledet seg, andre har gruet seg, og ganske mange har gru-gledet seg til jul. Fellesskap og relasjoner er skjøre ting.

Noen par har gått fra hverandre dette året. Noen som var venner, er nå ikke på talefot. Mange sørger over en som har gått bort. En del barn gruer seg til jul fordi de har erfart for mye rusmidler blant de voksne. Noen gruer seg fordi mor eller far har fått en demens-sykdom. Sårbarheten har vi felles.

Mat er både mål og middel

Rusavhengighet, psykisk sykdom, fattigdom, diskriminering, tap eller ensomhet er problemer som mange av gjestene våre forteller om. Mennesker i gate- og rusmiljøene har ofte opplevd mer enn sin andel av brutte relasjoner, skuffelser og utestenging.

Måltidet er både et mål og et middel. God og næringsrik mat er avgjørende for helse og motstandskraft. Mat forebygger overdoser og redder liv. Fellesskapet rundt et bord, kan for mange være like viktig.

I møte med hverandre blir vi speilet, bekreftet og verdsatt. Relasjoner styrkes. Noen gjester forteller at måltidsfellesskapet er smertestillende. For våre medarbeidere i Kirkens Bymisjon gir måltidene en god ramme for å bygge den tilliten som trengs når noen trenger hjelp.

Du som har støttet Kirkens Bymisjons juleaksjon, har bidratt til livgivende måltider og fellesskap blant mennesker i gate- og rusmiljøene, hele året.

Tusen takk for at du er med oss i denne store dugnaden!

Sårbarheten har vi felles. Vi får prøve å være der for hverandre.

PS: Vil du støtte vårt arbeid også etter jul? Send MIDDAG til 2490. Da gir du en middag (40,-) hver måned. På forhånd tusen takk!