Seier

Sist lørdag syklet tretten spente syklister fra Kirkens Bymisjon monsterdistansen på 211 kilometer fra Kristiansand og opp fjellene til Hovden. Det ble en lærdom og seier for livet.

Mange i sykkelgjengen har rusbakgrunn, og sammen har vi denne våren trent oss opp til den store styrkeprøven. For noen av oss virket alle milene som en tilnærmet umulig oppgave. Jeg var en av de som kjente på spenningen. Jeg var stor i kjeften i fjor og lovet å sykle rittet her på Bystemmer. Det gikk – så vidt – men det hadde aldri gått uten den gode hjelpen jeg fikk fra de andre.

En ting vi har trent særlig mye på denne våren, er å ligge tett sammen – «ligge på hjul» – for å spare på kreftene. Det var skummelt i begynnelsen for de ferskeste av oss. Vi fryktet at den foran skulle bremse opp, eller at vi selv skulle gjøre noe dumt slik at vi krasjet og gikk i bakken. Det skjedde ingen uhell på lørdag.

At vi overvant frykten for «å ligge på hjul» var avgjørende for at vi nådde målet – etter nesten ti timer. Det var en herlig følelse å oppleve hvor mange krefter vi faktisk fikk da vi jobbet i lag på sykkelsetet, motiverte hverandre og kjempet sammen – selv i iskaldt regn og motvind.

Etter hvert ble vi som kjendiser å regne blant de mange syklistene i rittet. Og da vi nærmet oss Hovden og så at isen fremdeles lå på vannet, ble det hvisket i gruppa om hvordan det føles å gå på vannet.

Det er dette vi arbeider med i Kirkens Bymisjon: som syklistene øver vi oss på å nærme oss hverandre, på «å ligge på hjul» for å komme så tett på hverandre at vi kjenner på frykten for å bli såret eller såre andre. Det fine er at vi erfarer at ved å leve tett sammen, og ved å øve opp evnen til å stå i relasjoner, har vi en unik mulighet til å nå målene vi setter oss. Hovden var et artig og hårete mål. Kanskje det hjelper oss på veien til de virkelig store målene i livet også.

Sammen er vi sterke!

Bystemmer er Kirkens Bymisjons blogg, les flere innlegg