Takk for maten!

God og næringsrik mat er avgjørende for helse og motstandskraft. Mat på våre kaféer forebygger overdoser og redder liv. Fellesskapet rundt et bord, kan for mange være like viktig.

Du har sikkert fått det med deg: gled en som gruer seg til jul! Spandér noen måltider! Vi i Kirkens Bymisjon sier det hele året, men særlig på denne tida: Folk trenger mat, og måltidet er mye mer enn maten.

Kirkens Bymisjons juleaksjon gjelder mennesker i gate- og rusmiljøene. Men i alle deler av befolkningen, i ulike sosiale lag, på alle kanter av byen, er det noen som gleder seg, andre som gruer seg, og ganske mange som gru-gleder seg til jul. Fellesskap og relasjoner er skjøre ting.

Noen par har gått fra hverandre dette året. Noen som var venner, er nå ikke på talefot. Mange sørger over en som har gått bort. En del barn gruer seg til jul fordi de har erfart for mye rusmidler blant de voksne. Noen gruer seg fordi mor eller far har fått en demens-sykdom. Sårbarheten har vi felles.

Mat er både mål og middel

Mennesker i gate- og rusmiljøene har ofte opplevd mer enn sin andel av brutte relasjoner, skuffelser og utestenging. Rusavhengighet, psykisk sykdom, fattigdom, diskriminering, tap eller ensomhet er problemer som mange av gjestene våre forteller om.

Måltidet er både et mål og et middel. God og næringsrik mat er avgjørende for helse og motstandskraft. Mat forebygger overdoser og redder liv. Fellesskapet rundt et bord, kan for mange være like viktig.

I møte med hverandre blir vi speilet, bekreftet og verdsatt. Relasjoner styrkes. Noen gjester forteller at måltidsfellesskapet er smertestillende. For våre medarbeidere i Kirkens Bymisjon gir måltidene en god ramme for å bygge den tilliten som trengs når noen trenger hjelp.

Gled en som gruer seg til jul!

Ved å støtte Kirkens Bymisjons juleaksjon, bidrar du til livgivende måltider og fellesskap blant mennesker i gate- og rusmiljøene, hele året.

Tusen takk til alle som bidrar i denne store dugnaden!

Sårbarheten har vi felles. Vi får prøve å være der for hverandre.

PS: Vil du støtte Kirkens Bymisjons juleaksjon «Gled en som gruer seg til jul»? Send sms GLEDE til 2490 (80,-). Da gir du to middager. På forhånd tusen takk!

Les også:

Delebilde