Betaling: å få se en 7-åring lyse av glede

Den lille gutten hamret løs på trommene mens ansiktet lyste av glede. Det var lønn nok for å gi litt av min tid.

Å jobbe som frivillig er for meg å bidra til å gjøre en forskjell i et annet menneskets liv. I det siste har jeg jobbet frivillig i regi av Kirkens Bymisjon. I fire uker var jeg med på å arrangere sommeraktiviteter for barnefamilier i Oslo: Fotballturneringer, turer i skog og mark, utflukter til Frognerbadet og Langøyene, samt hyttetur på Nesodden var noe av det deltagerne kunne være med på.

Blant mange gode øyeblikk er det minnet av en sjarmerende 7-åring som har festet seg best. I starten av aktivitetsukene arrangerte vi nemlig musikkverksted. Familiene fikk prøve ulike instrumenter på Stovner Rockefabrikk, og en av de yngre guttene, en sjarmerende og entusiastisk 7-åring, interesserte seg spesielt for trommer.

Da deltagerne på musikkverkstedet holdt konsert på slutten av dagen, var det fantastisk å se gleden han viste over å være ‘rocke-stjerne’ for en dag.

Dagen etter skulle han på Tusenfryd med familien – vanligvis en drømmedag for alle barn – men gutten spurte pent pappaen sin om han ikke heller kunne få spille mer på trommer?

Det ble tur med familien, men han meldte seg i hvert fall på trommekurs for høsten. Med andre ord: frivillig arbeid er viktig arbeid. Det skaper gode minner og er virkelig bærekraftig.

Les også:

Lyst til å bli frivillig i Kirkens Bymisjon? Her kan du få mer informasjon og melde deg på.

Har du ikke anledning til å jobbe frivillig? Nå kan du bidra til Kirkens Bymisjons arbeid gjennom å laste ned appen GiTid – et samarbeid mellom One Call og Kirkens Bymisjon.