Den er ikke helt alene som har noen å plukke blomster til…

Jeg må smile ved tanken på 88-åringen Einar, som har bøyd seg mot fjellfloraen i ferien for å plukke blomster med hjem til naboene rundt kaffebordet.

Inn av døra på Kampen Omsorg+ kommer Einar med koffert i ene hånda og markblomster i andre. Solbrun og blid går han meg i møte for å bli hilst velkommen hjem. I et øyeblikk tror jeg blomstene er til meg, men jeg blir bedt om å finne en vase.

For snart to år siden kom Einar og kona flyttende til oss på Kampen. I vinter ble 60-års tosomhet til enkemannsstatus. År med omsorgsansvar har fylt dagene, denne første sommeren alene reiste Einar på pensjonatferie i fjellet. Turen har vært fin – sol, god mat, omtrent som i et postkort.

Jeg lytter til feriefortellingen, men blir minnet om oppdraget med å finne vase. Mens jeg leter må jeg smile tilfreds ved tanken på den 88 år gamle mannen, som har bøyd seg mot fjellfloraen for å plukke blomster med hjem til naboene rundt kaffebordet på Kampen Omsorg+.

Den er ikke helt alene som har noen å plukke blomster til…