Minnenes makt

Dette er målet: Å skape gode sommerminner den tiden barna er på sommerleir hos oss. Hvorfor? Fordi minnenes makt er stor, og de gode sommerminnene varer hele livet. 

«Er det noe nytt på Camp Hudøy, da? Ring meg tilbake når det er noe nytt der». Dette var den korte samtalen med en journalist for en tid siden, da jeg forsøkte å invitere ham til å besøke Hudøy, vår magiske sommer-øy utenfor Tjøme i Oslofjorden.

Denne uken ankom årets første grupper øya. Over fire hundre barn er her samtidig, og hele 1360 barn skal i løpet av sommeren bo på øya. For halvparten av deltagerne er alt nytt, for de har aldri vært på sommerleir her før.

Vår oppgave er å skape gode sommerminner. Krabbefiske, hoppe fra Brattfjell-tremeteren for første gang, spise 15 av verdens beste fiskeboller til middag, løpe stafett, seile, smøre matpakke, spille kanonball, gå «skummelturen» midt på natten når det er helt mørkt, drikke kakao og spise boller når vi kommer hjem. Vi skal fortelle de samme historiene, de som har gått igjen nesten like lenge som Hudøy har eksistert, men som for halvparten av deltagerne er helt nye.

Og vi skal la barna oppleve tid til «å ikke gjøre noen ting». Med tid til å ikke gjøre noen ting, finner vi gjerne på noe sammen med andre, som også ikke gjør noen ting. Barn trenger ferie. Når var det sist at barna dine kunne bestemme over sin egen tid og finne på ting sammen med andre på sin egen alder?

På øya skapes også minner som ikke så lett deles etter en sommer. Minnene med lederen som trøstet, så, hørte og forsto.

Hudøy er snart 100 år. Om det er noe nytt på Hudøy denne sommeren? Ja – det er nye, gode sommerminner for 1360 barn!

Har du vært på Hudøy? Fortell oss dine beste ferieminner fra Camp Hudøy i kommentarfeltet under!

Relaterte blogginnlegg: